Over De Kookklas

Koken bij 'De Kookklas' is erg gemoedelijk en ook al is koken niet je passie, je zult met veel plezier terugkijken op een meer dan geslaagde activiteit. Het is ook zeker geschikt voor de minder ervaren kok. Kortom; een ideaal personeelsfeest, familiefeest of voor welke gelegenheid dan ook!

Wie ben ik

Mijn naam is Don Waslander en naast het organiseren van kookworkshops ben ik al lange tijd werkzaam als docent. Daarnaast heb ik een all you can eat sushi restaurant in de binnenstad van Enschede. Alles wat ik doe doe ik vanuit mijn passies.

Een andere grote passie van mij is reizen. Tijdens mijn reizen ben ik altijd op zoek naar culinaire verrassingen die ik vervolgens graag toepas tijdens mijn kookworkshops. Lesgeven is nog steeds een passie van mij. Dit is het overbrengen van kennis en dit komt natuurlijk zeer van pas bij de kookworkshops.

Hoe is de Kookklas ontstaan? Enige jaren geleden was ik als docent werkzaam in de grootkeuken van Het Schuttersveld aan de Boddenkampsingel. Ik merkte dat het koken voor groepen, in dit geval leerlingen, erg motiverend werkte en bovendien voor een gezellige sfeer zorgde. Koken werd een belangrijk onderdeel van onze praktijklessen. Tijdens personeelsactiviteiten werd er ook steeds vaker een beroep op mij gedaan. Dit was zo’n groot succes dat ik heb besloten om met ‘De Kookklas’ te beginnen. Ik had de overtuiging dat ik met mijn workshops (basis)kennis kan overbrengen in een ontspannen en ongedwongen omgeving. Het moet vooral gezellig zijn en koken is een belangrijke bijzaak. Ondertussen geef ik de workshops allang niet meer in een schoolgebouw. Op dit moment heb ik een tweetal professionele keukens waar ik de workshops geef.

Sinds enkele jaren ben ik als docent werkzaam op de ISK. De ISK (Internationale Schakelklassen) is een locatie waar leerlingen uit verschillende landen naar toe gaan om de Nederlandse taal te leren. Zij nemen allemaal hun cultuur mee dus ook hun eetcultuur. Dit zorgt dan weer voor genoeg inspiratie. Tijdens een workshop word ik dan ook regelmatig ondersteund door leerlingen van de ISK. Een waardevolle samenwerking voor alle partijen!

Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Onze thema’s

Bij ‘De Kookklas’ wordt er met leuke, originele en authentieke gerechten gewerkt. U kunt kiezen uit één van de kookworkshops!

Arabisch

Arabisch

Heerlijke geuren en eerlijke ingrediënten met recht een ware smaaksensatie.
Balkan

Balkan

Heerlijke vleesgerechten, stoofpotjes, authentieke kruiden en verse groente.
Hollands

Hollands

De ouderwetse Hollandse keuken dus zoals oma vroeger kookte: hete bliksem, hutspot, stoofperen.
Indonesië

Indonesië

Geniet van de heerlijke geuren die bij de Indische keuken horen.
Italië

Italië

La belle Italia! Bekend om overheerlijk eten dat eenvoudig te bereiden is, Terug naar de basis en de pure smaak, daar gaat het om tijdens deze workshop.
Koloniaals

Koloniaals

Nederland en haar voormalig overzeese gebieden. De invloeden van deze overzeese gebieden zijn nog steeds zichtbaar.
multiculti

multiculti

Het lekkerste van verschillende landen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Suriname, Turkije, India, Indonesië. Voor ieder wat wils.
Tapas

Tapas

Deze ‘’boerenkeuken’’ staat garant voor smakelijke en eenvoudige kleine gerechten. Na het koken staat de tafel vol met een keur aan Spaanse gerechten.
Zuid Amerika

Zuid Amerika

De Zuid Amerikaans keuken is zeer gevarieerd en daarom erg leuk om zelf mee aan de slag te gaan. De overheerlijke guacamole ontbreekt natuurlijk niet bij deze workshop!

Zoekt u een geschikt activiteit voor een personeelsuitje?

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
vanaf 17.00 uur
Zaterdag en Zondag
de gehele dag.

Over De Kookklas

Koken is bij ons een middel en zeker geen doel. Wij staan garant voor een heerlijke, originele en gezellige activiteit.

de Kookklas

Koken is bij ons een middel en zeker geen doel. Wij staan garant voor een heerlijke, originele en gezellige activiteit.